2021-09-21 10:58:17• hírek • Bede Emőke

Egyetlen nap leforgása alatt három helyszínen fogtak illegális bevándorlókat

Szeptember 20-án, azaz hétfőn 17 óra körül egy Szerbiában bejegyzett teherautó szerette volna elhagyni Halminál az országot. A fuvarlevél szerint a 37 éves, szerb állampolgárságú férfi hűtőszekrényeket szállított Oroszországba, viszont a raktér alapos átkutatása során három potyautas is előkerült.

A férfiakat a halmi határrendészet székhelyére szállították, s mint kiderült, mindannyan 26 évesek és Nepálból érkeztek. Vallomásuk szerint Nyugat-Európába szerettek volna eljutni, viszont nem voltak tisztában a kamion útvonalával, melyre felkapaszkodtak, hiszen azt hitték, hogy a szállítmány a schengeni övezet valamelyik országába tart.



Alig néhány órával később hasonló felfedezést tettek a petei határőrök is. Az átkelőhöz 19 óra körül gördült be egy román rendszámú kamion, melyet egy román állampolgár vezetett. A férfi által átadott dokumentumok tanúsága szerint a teherautó Törökországból érkező textilanyagokat szállított Oroszországba, viszont mint kiderült, a rakomány között egy bevándorló is megbújt. Az elsődleges vizsgálatok szerint az 53 éves férfi Afrika és egyben a világ egyik legszegényebb országaként számontartott Eritreából érkezett, és szándéka az volt, hogy Nyugat-Európában próbáljon szerencsét.



Az avasfelsőfalui határrendészek sem tétlenkedtek a hét első napján: az illegális migráció visszaszorítását megcélzó akció nyomán Lajosvölgyén elfogtak egy 26 és egy 49 éves férfit, akikről kiderült, hogy török állampolgárok, de Ukrajna területén jutottak el idáig, célállomásuk pedig Németország lett volna.


A határrendészet mindhárom esetben jogtalan határátlépés címszóval indított nyomozást, viszont ami a két törököt illeti, az már most biztos, hogy a visszafogadási megállapodás értelmében őket az ukrán hatóságok átveszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: